Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:45:16 GMT

چرا روستائیان ابرده علیا طرقبه و شاندیز مسموم شدند؟

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۵۹۳۱۶

چرا روستائیان ابرده علیا طرقبه و شاندیز مسموم شدند؟

مسئول اداره بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به مسمومیت حدود ۹۰ نفر از ساکنان روستای ابرده علیا از توابع شهرستان طرقبه و شاندیز اظهار کرد: صبح امروز تیم‌های واکنش‌سریع معاونت بهداشت دانشگاه به منطقه اعزام شدند و علت این مسمومیت در حال بررسی است.

زهرا نهبندانی در گفت‌گو با ایسنا، با بیان اینکه «از عصر روز گذشته عده‌ای از ساکنان روستای ابرده علیا با علائم بالینی تهوع، استفراغ، گاهاً اسهال به مراکز خدمات جامع سلامت و کلینیک‌های این منطقه مراجعه داشتند»، اظهار کرد: تا کنون مراجعه ۹۰ نفر با علائم بالینی مشابه به ثبت رسیده است که نمونه‌گیری‌های آزمایشگاهی انجام شده و در حال بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه «تیم واکنش‌سریع متشکل از کارشناسان مبارزه با بیماری‌ها، آزمایشگاه و بهداشت محیط از صبح امروز برای بررسی به محل اعزام شده‌اند»، خاطرنشان کرد: به طور حتم علت این رخداد پس از بررسی نتایج آزمایشگاهی و نمونه‌های انسانی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مسئول اداره بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مهم‌ترین علت ایجاد مسمومیت یا طغیان‌های بهداشتی را عدم رعایت بهداشت فردی عنوان و تاکید کرد: توصیه می‌شود برای پیشگیری از بروز مسمومیت از آب شرب بهداشتی استفاده گردد و مواد غذایی در جای خنک نگهداری شود.

وی تاکید کرد: از ابتدای بروز طغیان همکاران تیم‌های بهداشتی شبکه بینالود (طرقبه و شاندیز) مشغول خدمت‌رسانی بوده‌اند.

مسئول اداره بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در خصوص مسمومیت غذایی جمعی از شرکت‌کنندگان در یک مجلس عروسی در مشهد نیز اظهار کرد: در این مراسم ۵۰۰ نفر حضور داشتند که جمعی از مهمانان پس از اتمام مراسم با علائم تب، تهوع، استفراغ و گاهاً اسهال به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.

نهبندانی افزود: از میان ۵۰۰ مهمان مجلس عروسی در مشهد ۱۵۰ نفر دچار اختلال گوارشی ناشی از مسمومیت غذایی شده بودند که هم اینک ۳۰ نفر آن‌ها در بیمارستان امام رضا (ع) و سه نفر در بیمارستان هاشمی‌نژاد مشهد در حال معالجه هستند. بقیه مسمومان این رخداد به صورت سرپایی درمان و مرخص شدند.  

وی خاطرنشان کرد: نمونه‌های آزمایشگاهی انسانی و از غذای مصرفی دریافت شده است و تا فردا علت آن مشخص می‌شود.

مسئول اداره بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: با توجه به اینکه تمامی افراد مراجعه‌کننده علائمی یکسان دارند و  یک غذای مشترک داشته‌اند، به احتمال زیاد مسمومیت غذایی علت این رخداد بوده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مسموميت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۹۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها

به گزارش خبرآنلاین، وزارت حج و عمره عربستان، دستورالعمل‌ها و توصیه‌ های بهداشتی حج امسال را که شامل ایمن‌ سازی در برابر برخی بیماری‌ها است، ابلاغ کرد.

مهر در خبری نوشت: بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902151

دیگر خبرها

  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال
  • سازمان جهانی بهداشت: حمله به رفح منجر به یک فاجعه انسانی می‌شود
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • کشف ۲۵۷۶ قلم کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد